Рентабельний великий басейн.

30 октября 2020

Економічна технологія будівництва великого басейну, вигідного в експлуатації.

 

Пропонуємо до Вашої уваги приклад застосування економічних технологій при будівництві великого басейну сезонного застосування. Для будівництва було виділено майданчик старих кортів. Завданням було розмістити великий зручний басейн для плавання дорослих та дитячий басейн, розрахований на різні вікові групи. Час для будівництва відводився у міжсезоння і завданням було ввести в експлуатацію басейни до перших днів травня.
Для будівництва чаші було обрано технологію незнімної бетонної опалубки: поліпропіленова конструкція, посилена металом, яка збирається у підготовленому котловані за формою майбутнього басейну. Надалі армується та заливається бетоном. За такої технології значно скорочується час будівництва конструкції чаші басейну. Остаточне оздоблення такої чаші проводиться ПВХ плівкою.

   

Для фільтрування та рециркуляції води були застосовані панелі мембранного типу, що фільтрують, вбудовані в борт басейну і мають насосну частину безпосередньо біля мембранних фільтрувальних частин. За такого методу ефективність фільтрування становить до 25 куб. м. на годину та пропускну здатність фільтруючих мембран до 6 мкм. З басейну відбирається вже очищена від механічних домішок вода та трубопроводами доставляється до систем знезараження та обігріву.


Роботи з будівництва розпочато наприкінці вересня і до кінця жовтня завершився етап бетонування та вирівнювання. Сам процес бетонування чаш басейну було зроблено за два дні з використанням бетононасосу. 

    

На зиму були готові чаші із встановленими фільтруючими панелями та прокладено трубопровід до технічного приміщення. Протягом зимових місяців було можливо впорядкувати та підготувати територію біля басейнів.
На початку весни, вже на усталених чашах, було розпочато оздоблювальні роботи зі встановлення гідроізоляційної ПВХ мембрани та спеціального бортового каменю.

 

Профільований бортовий камінь спеціально розроблений для оформлення басейнів і має, крім прямого, спеціальні кутові та радіусні камені, що дозволяє створити цілісність конструкції. Сама ПВХ мембрана відрізняється хорошою стійкістю до пошкоджень, ультрафіолетового випромінювання та агресивних речовин, що використовуються для знезараження води.

Для знезараження води застосувався метод електролізного знезараження молекулами хлору, що видобувається із розчиненої у воді солі. Були встановлені спеціальні електролізери достатньої потужності та у воді розчинено близько 1000 кг. кухонної солі.

       

   

У процесі експлуатації електролізери самі повідомляють необхідність збільшити у басейні концентрацію солі чи води. При такому методі знезараження важливим за контролем параметром є кислотність і для її контороля були встановлені автоматичні станції контролю та корекції рН показника води. Обігрів басейну було вирішено здійснювати за допомогою теплообмінників від контуру котельні, яка на даний момент вже була на об'єкті і потужностей її вистачало. В іншому випадку можна було застосувати теплові насоси інверторного типу, здатні працювати з коефіцієнтом продуктивності до 16,1 та давати теплову потужність до 17,5 кВт. В результаті експлуатації басейну в такій комплектації були помічені значні менші витрати на утримання, ніж у аналогічному басейні із системою хлорного знезараження та обігрівом електронагрівачами проточного типу. Слід зазначити також надійність та простоту в експлуатації застосованого обладнання та хорошу ремонтопридатність застосованих матеріалів та обладнання.

 

З питань замовлення звертайтесь за телефоном: +38 050 317 23 80

 

Слайд-шоу з поетапного будівництва комплексу басейнів для літнього відпочинку. Басейн 20,0 х 8,00 м. та дитячий 8,0 х 6,0 м.: