Хлоргенератори для басейну

10 декабря 2018

Клієнту на другий рік експлуатації великого басейну та знезараження таблетованим хлором було встановлено систему хлоргенераторів з регуляторами рН води. Після місяця експлуатації отримали від клієнта терміновий дзвінок на об'єкт. Клієнт змусив перевірити, помацати, понюхати воду басейну. Все було гаразд, просто клієнт категорично заборонив будувати басейни без хлоргенератора. Чому це сталось? Просто при переході від таблеток хлору до знезараження хлоргенератом помітна велика різниця за станом води: вона прозоріша і блискуча, в ній легше плавати, пахне морем, а не лікарнею і приємна до тіла. Чому?

Генератор хлору працює з водою плавального басейну, в якій розчинено звичайну кухонну сіль. Ванни із застосуванням кухонної солі допомагають очистити шкіру, приводять її в тонус, служать профілактикою при лікуванні шкірних захворювань, допомагають при загоєнні ран і порізів, усуненні грибка. Мікроклімат біля басейну або у приміщенні більше нагадує морський, що позитивно позначається на дихальних органах.

Принцип роботи хлоргенератора

Електролізні пластини генератора хлору розщеплюють молекулу солі. При цьому відбувається ряд хімічних реакцій, при яких відбувається утворення хлору, гідроксиду натрію та водню. Ці речовини у воді басейну нейтралізують віруси, окислюють водорості та органічні бактерії – відбувається знезараження води. Цей процес перетворень не перервний і не вимагає додавання додаткових знезаражувальних речовин. Додавання солі буде потрібно лише при доливі свіжої води.

Переваги хлоргенераторів.

Знезараження води в басейні відбувається найбільш безпечним та екологічно чистим методом, на молекулярному рівні та із застосуванням безпечної речовини – кухонної солі. Хлор, що утворився при такому методі, не дратує слизові оболонки та очі. Немає «санітарного» запаху біля басейну. Зменшується до мінімуму витрата спеціальних засобів для знезараження басейну та регулятора кислотності води.

Підбір генератора хлору для басейну.

Головним параметром при виборі хлору генератора для басейну є об'єм води. Враховується продуктивність системи фільтрування та завантаженість відвідувачами. Так для приватного басейнів сімейного використання підійде модель генератора хлору з меншою продуктивністю, ніж для басейну громадського використання. Продуктивність хлоргенератора відображається кількістю виробленого хлору в грамах на годину (грам/год). Чим більша продуктивність хлоргенератора, тим більший басейн він зможе обслужити. Хорошим доповненням до хлоргенетора буде автоматична станція регулювання рН води. Це дозволить практично повністю автоматизувати процес догляду за водою у басейні.

Оснащені хлоргенераторами басейни, як вуличні, так і в приміщенні, завжди мають чудову воду: чисту, прозору та приємну для плавання.

Купити хлоратор для Вашого басейну можна у нас на сайті, проконсультувавшись із нами по телефону або формою запиту із сайту. Забезпечимо постачання на об'єкт, монтаж, введення в експлуатацію та сервісне обслуговування.